ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

De koningin in de tuin?

De Zintuigentuin Heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 36 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De Zintuigentuin HeerhugowaardOpen tuindag. Ik kijk mijn ogen uit. Ik zie een groepje dames onze tuin inkomen. Ze zien er mooier uit dan de mooiste bloemen in mijn tuin. ‘Wij zijn van adel’, zeggen ze, als ik me voorstel. En dat moet kloppen. Een van de dames stelt zich zelfs voor als de koningin. Het blijken dames van de rodehoedenvictorie.nl te zijn. Dames vanaf vijftig die dus niet achter de geraniums gaan zitten! ‘Pittig belegen, jong van hart’, voegen ze er aan toe.

Als ze in de tuin rondlopen lijkt het wel een levend sprookje! De felle zon doet het paars en rood er uitzien als een uitslaande brand. Open tuindagen leiden altijd tot bijzondere ontmoetingen. Mensen die houden van de natuur dat zijn altijd leuke mensen en soms dus ook heel bijzondere! Verwondering begint in ieder geval in de tuin!