ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Pardon, u zegt…?

De zintuigentuin heerhugowaard

Natuurgekwetter – Week 35 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De zintuigentuin heerhugowaardBij de voordeur staat hij. De pimpernoot. Fraaie naam! Erg opvallen doet hij niet. De bloempjes zijn klein, mooi wit met roze streepjes maar onopvallend. Het enige opvallende aan de struik is dat wat je niet ziet, zijn bijnaam!

Op school had je vroeger bijnamen waarbij je niet kon verzinnen hoe kinderen er aan gekomen waren. Ze kwamen er in ieder geval nooit meer af. De bijnaam van de pimpernoot? Niet zo moeilijk. Het is door de vorm van de vrucht. Ik loop achteloos langs de onopvallende struik. Een tuinbezoeker zegt vanuit het niets, ‘hee, een klootzakkenboom’! Schichtig kijk ik om mij heen. Mijn gebit draait zich om in mijn mond. Zijn er kinderen in de buurt? Nee, gelukkig! Inderdaad, dat is zijn bijnaam. Ik houd het liever op pimpernoot. Maar dat rijmen ze per omgaande weer op…. juist, ja!