ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

De ruigterreinmaaier….

Natuurgekwetter – Week 33 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

Ik huur bij Stoop tuinmachines een ruigterreinmaaier. Rond vijver en bloemenweiland is het echter té ruig terrein voor de maaier. Terug dus. ‘Tja, wat nu’, zie ik ze daar denken? Er staat een bijna nieuwe voor demo’s… Ze strijken hun hand over hun hart. Alleen hij past niet in mijn aanhangwagen. S

toop helpt opnieuw. Neem die grotere van ons maar. Wat een geweldige machine! Word ik overmoedig? Een schuinkantje. Geen houden meer aan. Hij glijdt met zijn voeten de vijver in. Paniek. Met hulp van buurman Jos krijgen we hem eruit maar niet meer aan… Vol schaamte Stoop bellen. Een monteur komt direct.

Wat sleutelen, wat water hier en daar uit en hij pruttelt weer. Pffff, wat een opluchting. Ik doe het onderhoud van de tuin zelf, vertel ik iedereen, maar wat word ik toch van alle kanten geholpen!!!!