ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Een klont bijen!

De Zintuigentuin - bijen

Natuurgekwetter – Week 32 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

De Zintuigentuin - bijenIn onze tuin staan bijeenkasten van imker Ponne. Met veel zorg zie ik hem bijna dagelijks de kasten controleren. Mooi gezicht. Imker zijn is een soort religie. Met zijn witte burka aan rookt hij pijp en houdt de bijen op afstand. Soms loopt hij daartussen zonder hoofdbescherming. De bijen kennen hem en hij de bijen. Er is geen gevaar. Vinden beiden…

Soms verdwijnt er een volk uit de kast. Ik ontdek een klont bijen hangend in een boom. Duizenden. Het gezoem zorgt voor rechtopstaande haartjes op mijn arm. Meneer Ponne komt dan en haalt de koningin uit het volk en stopt deze in een korf. Even later volgen alle andere bijen. Bijen in mijn tuin betekent driemaal blijdschap! Bijen blij met nectar en stuifmeel, imker blij met de honing en ik blij met de bestuiving en schoonheid van de bij!