ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog, Vreemde zaken

Rechtop in bed!

De zintuigentuin - Cees Verkerke met klok

Natuurgekwetter – Week 31 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

De zintuigentuin - Cees Verkerke met klokVeel ochtenden word ik even rond vier uur wakker. Heerlijk. Ik luister naar het lied van de vroegste vogels. Vooral de lijster is er vaak vroeg bij.  Zingen? Nee,  jubelen! Ik heb voor mijn verjaardag van me-vrouw Els een klok gehad. Waarom ik dat vertel? Het is een bijzondere klok. Op elk heel uur staat een vogeltje afgebeeld. En nu komt het,  als het zo laat is hoor je dat vogeltje zingen. Zo leer je van de vogels en hun zang.

Nu gebeurt het dat ik ’s morgens erg vroeg soms rechtop in mijn bed zit. Het eerste been er al naast. Ik hoor, afhankelijk van het tijdstip, een bijzondere vogel in mijn tuin! Dan besef ik dat het de klok is. Wat een teleurstelling. Leuk cadeau? Even kijk ik me-vrouw Els boos aan maar die doet alsof ze slaapt!

%d bloggers liken dit: