ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Natuur is waardeloos!

De ZinTUIgeN tuin

Natuurgekwetter – Week 29 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

De ZinTUIgeN tuinAls kind loop ik door de weilanden. Totdat grote mensen er bulldozers insturen en mijn breekbare geluk stuk maken. Groen wordt grijs. Ik droom over zelf te kunnen bepalen wat er in en met de natuur gebeurt. Die droom komt uit met deze tuin. Niemand gaat hier iets vernielen! Daar moet ik aan denken wanneer iemand vertelt dat hij een doodgereden bunzing vindt langs mijn tuin. Weer!

Twee jaar geleden ook… Zo’n mooi en bijzonder dier. Op de Beukenlaan voor mijn tuin rijden mensen met een godvergeten snelheid. Motoren halen gerust 120 kilometer waar 50 toegestaan is… Natuurlijk vraag ik aan de Gemeente om snelheidsbeperkende ingrepen. Geen geld. Als het om geld gaat is de natuur zonder waarde! Hooguit sluitpost waar je op kunt besparen. De mens denkt zich de baas over de natuur. Maakt onherstelbaar stuk. Wat een vergissing!