ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

(On)vervuld verlangen….

ZinTUIgeN Magnolia

Natuurgekwetter – Week 18 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

ZinTUIgeN MagnoliaBijna elk jaar gaan me-vrouw Els en ik in mei een weekje naar Engeland. Het is de lokroep van de magnolia. Nergens zo mooi als daar. Op de kale takken eerst de bloemen. Prachtige kelken, wit en lila, als gevouwen handen. Van ver lijkt het alsof de struik helder verlicht wordt en alle aandacht vraagt. Als  het mooiste meisje van de klas!  Dichtbij haar raak je bedwelmt door haar geur. Zelfs als haar bloembladeren vallen is het genieten.

Op de grond ligt het prachtigste kleed.  In mijn tuin geen magnolia? Verbaasd en ongelovig kijkt mijn collega mij aan. Ik doe net een lyrisch betoog over de magnolia met glinstering in mijn ogen. Wat ik niet vertel is dat ik niet al mijn verlangens wil vervullen Ik wil iets te wensen overhouden. In het weekend kwam hij langs met een verrassing…