ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Krenterig!

Krentenboompjes

Natuurgekwetter – Week 14 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

KrentenboompjesIn de hoek van de tuin staan ze. Een stel krentenboompjes. Te mooi om voor mezelf te houden dus zichtbaar voor de voorbijganger. Een groepje bomen die als jonge meiden opvallend met elkaar op een hoekje staan te keuvelen. Het lukt ze in het vroege voorjaar alle aandacht naar zich toe te trekken met hun knoppen!

Als tegenhanger van het frisse groen hangt er een zweem van violet en aubergine in de lucht. Maar daarmee is het nog niet af ook al zou dat genoeg kunnen zijn.  In een hoog tempo verschijnen één voor één de witte bloempjes. Een ware witte wolk waar je oog wel naar toegetrokken wordt! Zeker tegen een dreigende grijze lucht. Na het bloei komen de krenten. Rode en later zwarte bessen die populair zijn bij de vogels. Krentenboom krenterig? Integendeel!  Voor het oog juist overdadig!