ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

De lente begint vandaag!

De lente begint vandaag - de zintuigentuin

Natuurgekwetter – Week 8 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

De lente begint vandaag - de zintuigentuinBuiten kruipt door mijn slaapkamer naar binnen. In tegenstelling tot anders blijf ik nog even liggen deze ochtend. De zon kruipt omhoog en strooit met zacht licht. Ik lig, kijk en luister. Ik hoor de lijster steeds dezelfde riedeltjes fluiten. Ze blijven ‘hangen’, nog wel. Binnenkort zal het overgaan in een jubellied. De winterkoning meldt zich met voorzichtige rollertjes, ‘trrrrrrrrrrrr’. De merel fluit een korte melodie. Het zijn prachtige kleine geluksmomenten. Je hoeft alleen maar je slaapkamerraam er voor open te zetten.

Eenmaal buiten ervaar ik de omslag in de natuur.  Het zijn de eerste zonnestralen. Ook al zijn ze nog zonder kracht.  Ze voelen als de eerste kus die ik ooit kreeg. Mezen bezoeken opgewonden de nestkastjes. Overal in de tuin is ruzie tussen de vogels. Ga weg, dit is mijn gebied! Het is een vergissing dat de lente op 21 maart begint! Niet de kalender bepaalt dat maar de vogels. En die melden dat vandaag de lente begint!