ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Altijd een winter met sneeuw!

Dezintuigentuin-winter

Natuurgekwetter – Week 9 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

Dezintuigentuin-winterEen winter zonder sneeuw is geen winter! Veel mensen gaan alleen daarom al op wintersport.  Maar dat kan goedkoper… Overal prachtige witte vlekken in de tuin! Met sneeuwklokjes in de tuin heb je ook in een winter zonder sneeuw in ieder geval ‘sneeuwgarantie en -beleving’! Alleen daarom al verplicht in elke tuin. Maar niet alleen daarom. Het mooie is dat het er elk jaar meer zijn dan het jaar ervoor! Als het onkruid was dan zou ik ongerust worden! Net als echte klokken hangen ze naar beneden. Met wat fantasie hoor je als het waait de klokjes luiden. Maar deze uitdaging is, denk ik, helaas alleen voor kinderen haalbaar… Waarom al deze aandacht voor het sneeuwklokje? Als het straks lente is dan is iedereen het sneeuwklokje al weer vergeten. Wat een onrecht. Daarom sta ik er nu uitvoerig bij stil!