ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Een Heerhugowaardse vulkaan….?

Dezintuigentuin - houtsnippers

Natuurgekwetter – Week 5 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet ’ .

Dezintuigentuin - houtsnippersEen vulkaan in Heerhugowaard? Houtsnippers! Gekregen van de Gemeentewerf. Waarvoor nog bijzondere dank! Vooraf zit ik mij daarop al helemaal te verkneukelen. Het fysieke werk! Acht kubieke meter hout afvoeren tot ver in de tuin. Lekker beulen en zweten. Nee, ik hoef niet naar het fitnesscentrum!

Me-vrouw Els kijkt tevreden of zie ik meer? ‘Of wil je meer zien?’, zal ze wel zeggen… Geen six-pack maar acht kub, ook niet mis. De paden krijgen een nieuwe vloerbedekking. In de berg met houtsnippers broeit het enorm. Net als in het binnenste van de vulkaan. Ook hier verschijnt rook en dampen. Heerlijke houtdampen kringelen omhoog. Voor de uitbarsting zorg ik zelf. Ik schep kruiwagens vol. Kiep ze verderop om. Als uitgekost lava liggen de snippers te roken op de paden. Alleen al voor die nadampende paden doe ik het!