ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Mijn tuinblog

Na middernacht de tuin in!

Natuurgekwetter – Week 52 – Het oude jaar was voorbij. Samen met me-vrouw Els ruim ik op. Iedereen is naar bed. Klaar….! ‘Kom’, zeg ik, ’trek je jas aan’. Ze wil naar bed, niet de tuin in! Ik dring aan.

Nog steeds knallen. Vogels hoog boven ons roepen van wanhoop. Lamplicht begeleidt ons pad. Kriskras door de nacht. We gaan naar het boetje. Een prachtig West-Fries begrip voor een schuurtje. Ooit schuilplaats voor kleine pony’s. Inmiddels staat het nutteloos te zijn. Helemaal omsloten door tuin. Me-vrouw Els volgt me met ogen vol vraagtekens. We bukken bij de ingang. Mijn zaklamp richt ik op het Mariabeeld. Stiekem aangeschaft en opgehangen. Ons eigen Mariakapelletje! We steken kaarsjes op voor ons gezin en alle mensen. Dat deden we toen en elk jaar daarna weer. Ook dit jaar zullen we dat doen met de wens voor een gelukkig 2012!