ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Flora, Mijn tuinblog

Een gewone voorjaarsdag

forsythia

Natuurgekwetter – Week 14 – ‘Cees Verkerke ziet alle aandacht uitgaan naar het beeldschermpje en getwitter. In zijn stukjes ‘natuurgekwetter’ zal hij in maximaal 140 woorden de aandacht proberen om te buigen naar de schoonheid die natuur heet.’

De lentedagen zijn voor mij de mooiste van het jaar. In mijn tuin zie ik een prachtig paartje boomkruipers. Als magneetjes plakken ze aan de muur en zakken langzaam achter het grote schilderij van de buizerd. Hoe is het mogelijk om daar een nestje te bouwen?

De forsythia bloeit en de gele bloempjes bewegen mee met de wind. Ik volg de bewegingen. De narcissen deinen mee. De eerste magnoliaknop barst uit haar bontjasje. Op de voet gevolgd door talloze anderen.

Ze bedelen om mijn aandacht. Hommels suizen voorbij op scheenbeenhoogte. Naarstig opzoek naar stuifmeel en nectar. Het blad van de gele lis steekt boven het water. Het lijkt een mesheft  die het water aansnijdt.

Een lichtgroene waas hangt op de spirea-, lonicera- en ligusterhagen. Voorjaarsgroen, waarmee de tuin langzaam en prachtig inkleurt. En dat vooral ook heerlijk buiten de lijntjes!