ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Wisselen van de seizoenen

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het hoogtepunt in de natuur is al geweest en nog een hele zomer te gaan…

Keerpunt is voor mij het moment waarop de vogelzang afneemt. De bermen gemaaid worden en er overal zoveel groen is. Als een huis dat volledig met alleen maar groen behangen is. Niet dat lentegroen maar dat donkere groen. Je kunt het bos niet meer door de bomen zien.

Het voelt zwaar, niet frivool en huppelend waartoe het jonge frisgroen mij uitdaagt. Bij zomerse harde winden worden takken van de bomen gerukt omdat ze zwaar van de bladeren zijn en wind vangen. Ik heb iemand horen vertellen dat je het meest houdt van het jaargetijde waarin je geboren bent.

Als proef op de som moet ik toegeven dat dit bij mij klopt. Ik houd van de (wisselende) seizoenen maar helaas niet van allemaal…