ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Bert ’s kinderspeelbos

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. (Bert rechts, als rondleider op de foto)

Bert is niet meer….Dick, Bert en ik troffen elkaar tijdens de eerste avond van onze IVN natuurgidsenopleding.

Er was een directe onderlinge klik, bevlogenheid en veel humor. Voortvarend gingen wij aan de slag in het enige bos in wijde de omgeving; De Waarderhout. We trokken succesvol de kar met de herinrichting van het bos en de vergaderingen over de wensen van de gebruikers van het bos.

We richtte een werkgroep op die met regelmaat onderhoudswerkzaamheden uitvoerden, waaronder het aanleggen van spannende struinpaden. De kroon op het werk was de realisatie van het kinderspeelbos en later het hondenspeelveld. Dat is geheel en al op conto te schrijven van Bert van ‘t Hull. Hij sprak fondsen aan, bedelde geld bij elkaar en zorgde voor de verwezenlijking. Als eerbetoon zou het kinderspeelbos, naar hem genoemd moeten worden.

Ook al had hij dat zelf onzin gevonden…..