ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Kletspraat

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Voor ons huis staan heel wat strekkende meters vuurdoornhaag. Een haag betekent regelmatig snoeien… Dus dat doe ik.

De haag is niet hoog en kan ik vanuit de heup snoeien met de elektrische heggenschaar. Dat scheelt gedoe met snoeren en herrie. Ik begin er wel aan maar weet eigenlijk nog niet echt waar ik aan begin en hoe ver ik kom.

Maar me-vrouw Els helpt me en dat scheelt behoorlijk nu Meneertje P. mijn kracht ondermijnt. Vroeger deed ik juist dit soort onderhoudsklussen helemaal zelf en richtte Me-vrouw Els zich op de beplanting. Nu ben ik blij met haar bijdrage, die ik vroeger beslist had afgewezen.

Een voordeel is dat ik nu tijdens het snoeien regelmatig een kletspraatje kan maken nu ik langs het voetpad voor het huis bezig ben. Gezellig en erg praktisch.

Zo kom ik aan mijn rustmomenten en doe de klus.