ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Lokroep

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het is goed om na een verhuizing niet de heleboel om te gooien.

Eerst maar eens even ‘aarden’. Zien hoe de hazen lopen. De kat uit de boom kijken. Wat wil ik veranderen in de tuin en hoe? Me-vrouw Els en ik werpen de wensen op tafel en proberen overeenstemming te krijgen. Vooral over de uitgangpunten zoals, alles wat we veranderen mag geen meerwerk opleveren en nieuwe beplanting, planten en struiken, moeten bij voorkeur inheems zijn en de biodiversiteit vergroten. Woekeraars houden we buiten de hekken en steen eruit en planten er in.

Met de laatste verlangens beginnen we. Van een betegeld stuk tuin maken we een plantenbak, vol met wilde bloemen die een lokroep zijn voor insecten, vlinders, bijen en hommels. Bak is klaar, bloemenzaad gestrooid.

Nu hoopvol wachten maar.