ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Parachute landt in tuin?

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Met mijn handen in mijn zak sta ik wat over het gras te turen. Een complete verrassing volgt.

Als een parachuutje dwarrelt hij vanuit de lucht op het gras. Geen moment van twijfel, wel verbazing! Een kwikstaartje! Zomaar vanuit het niets. Dan begint het rennen. Poot voor poot schiet heen en weer. Zo snel dat ze lijken rond te draaien als in een tekenfilm.

Zijn zwart witte staart hipt heen en weer als een snelle schommel. Zo over het gras rennend vangt hij insecten. Met zijn snelheid zijn deze insecten makkelijk te vangen. Eenmaal gevangen verschijnt uit het niets zijn jong. Niet zo mooi zwart wit gekleurd maar grijzig. Na het voeden verdwijnen beiden snel om net zo snel terug te keren. Alles in hoog tempo. Het is een prachtig schouwspel in eigen tuin. Alleen hiervoor zal je al verhuizen…

Verrukkelijk!