ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

De blauwe reiger

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Als kind was ik gek op voetbal. Omdat de voetbalclub in ons dorp een katholieke was moest ik naar de stad op de christelijke voetbalvereniging.

Op de fiets een flinke tocht maken naar het trainingsveld. Weer of geen weer.  En de fiets was natuurlijk geen elektrische… Geen punt. Bovendien gebeurde er elke trainingsavond voor mij iets bijzonders… Ik was gek op vogels. De blauwe reiger was in die tijd behoorlijk zeldzaam.

Elke heen en terugweg naar de voetbalclub ontmoette ik hem. Ik stapte van mijn fiets om hem dichterbij te bewonderen. We keken elkaar aan en in dat moment was opperste geluk. Alert volgde de reiger mij en ik kwam steeds dichterbij. Totdat hij op zijn machtige vleugels ging. Nek in S-vorm getrokken en met een rauwe kreet tot slot.

Ik achterblijvend gevangen in dat magische moment verlangend uitziend naar de volgende week