ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Vogelbos wat is belangrijk?

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Om de soort te laten overleven moet voortplanting mogelijk zijn. Als de struiken nog te klein zijn dan kun je de vogels lokken en helpen met vogelhuisjes.

Voor elk soort lijkt er wel een speciaal op maat gemaakt vogelhuisje. Niets leuker dan vogelouders in de weer te zien met hun jongen te voeren.  Ga je een vogelkastje ophangen kijk dan welke vogels je in de buurt hebt dat voorkomt al te overspannen verwachtingen in  teleurstelling. Zorg dat je een vrije vliegopening op het noord/noordoosten hebt om oververhitting in de zon te voorkomen.

Gekookte eitjes leveren geen jonge vogels… En een goede keuzeplek zorgt er ook voor dat er geen wind en regen in het vogelkastje kan komen. Ook help je de vogels erg door haren van de hond of poes in de tuin te werpen.

Goede vloerbedekking voor in het nest.