ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Scorelijst

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het eerste wat ik in onze nieuwe tuin doe is een voedertafel voor de vogels maken.

Een garantie dat vogels jouw tuin gaan bezoeken. Een driepoot van grote takken is snel gemaakt. Snel zullen de, aan de driepoot hangende, voedersilo’s door vogels worden bezocht. Ik ben benieuwd naar de vogeldichtheid hier op mijn nieuwe plek.

Ik was ook zo verwend op mijn oude prachtige vogelvriendelijke tuin. Ik ken enig pessimisme op dat vlak voordat we hier kwamen wonen. Een echt geluk is dat er achter ons huis een waterloop ligt en tussen dat water en tuin is een ruig verwilderd terrein van struiken en bomen. De groene specht heb ik al genoteerd (jawel!). Die heb ik alvast. Volgende week een opsomming van een week vogels kijken in mijn nieuwe tuin. Zal het meevallen?

In ieder geval is de kop er af!