ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Oud

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Enkele weken geleden schuiven we aan bij mijn vriend Jos en zijn partner Jeannette. Heerlijke momenten volgen.

Onderwerpen als politiek, familie maar bovenal de gezamenlijke liefde, het tuinieren en de natuur. Als oude bejaarden klagen we over ongemakken en pijntjes. We vertellen wat we eens konden en presteerden en veel  minder wat we nu nog kunnen… We  laten ons natuurlijk niet de tuin uitjagen vertellen we stoer maar gebruiken in de tuin steeds meer hulpmiddelen.

Uitvoerig vertelt Jos over zin investering in een tuinkruk. Je kunt er geweldig op de knieën onkruidsteken en als je het apparaat omdraait als krukje of tafeltje voor de koffie gebruiken. Ik moet slikken als ik na de verhuizing van Jos cadeau krijg. Een tuinkrukje… Dat hulpmiddel is nuttig voor oude mannen als Jos maar toch nog niet al voor mij, verzucht ik.

Me-vrouw Els blijft oorverdovend stil.