ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Een nieuwe plek

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Eerst het inspectierondje door het nieuwe huis.

Meterstanden vastleggen en een toelichting op alle knopjes. Het huis is helemaal leeg. De geest van de vorige eigenaar is met de spullen mee naar een nieuwe plek. Onze ziel zal de opengevallen plek innemen. Andere inboedel zal de rest doen. Langzaam zal de aanwezigheid van de vorige eigenaren worden uitgegumd. Het geluid, de geur en vooral wij doen de rest. Het schuiven met de meubelstukken kan gaan beginnen.

De eerste rit met inboedel is door onze dochter en schoonzoon is inmiddels gemaakt. Doorpakken, dat kunnen ze! Wat een hulp. De ‘echte’ verhuizers komen einde van deze week en dan is alles over en volgen wij. Regelrecht het nieuwe avontuur in. Ik ben binnen bezig maar mijn hoofd is buiten.

Ik kan niet wachten te ontdekken wat de natuur ons hier gaat vertellen.