ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Oplevering

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn tuin en de  natuur daarom heen. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Met de makelaar lopen de verkopers en mevrouw-Els en ik het huis rond.

Het gras ligt erbij als een voetbalveld. De nieuwe tuin is groot maar nog maar een vijfde van onze oude tuin en toch meer dan genoeg. Mijn kracht wordt minder en ook de conditie. Het lijkt wel of het niet uitmaakt dat ik de spieren en mezelf in conditie houd door veel te bewegen.

Ik zal mijn handen er letterlijk en figuurlijk vol aan hebben en dat is goed. Bezig blijven en veel bewegen zegt de neuroloog en de tuin wenkt me al. Ik kijk er naar door een raam en het lijkt ingelijst door het kozijn. Dan om tafel bij de notaris. Het gaat echt gebeuren. De handtekening kan het verschil zijn tussen van jou of van mij. De handtekening lukt nog wel.

Maar mijn gedachten sputteren nog wat tegen.