ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Toen was geluk heel gewoon….

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Als Parkinsonpatiënt is het goed veel te bewegen. Dus dat doe ik.

Poten van de hond zijn bijna versleten. De fiets moet ook nieuwe banden vermoed ik. Ik fiets veel langs de weilanden rondom de plek waar ik woon. Vanmorgen hoorde ik talloze vogels en doe mijn best ze te herkennen wat niet altijd evengoed lukt. Het rondgaan in de natuur maakt mij blij.

Als kind was ik altijd buiten te vinden. Voetballen en ook toen al de natuur in nesten zoeken en vogels ontmoeten waarvan ik sommigen nog geen naam kon geven. Als kind leef je in een prachtige bubbel en denk je dat dit nooit over zal gaan. Maar als je ouder wordt merk je dat alles eindig is… Het waren gouden dagen. Ze leken tijdloos.

Het rondgaan  in de natuur roept herinneringen terug en ik ben even weer daar waar ik altijd te vinden was…