ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Een nieuw avontuur…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Een nieuwe tuin. Het spookt door mijn hoofd als ik in bed lig.

Als ik er aan denk voel ik me schuldig. Alsof ik  mijn huidige tuin er mee verraad. Hulpeloos achterlaat. Dat is natuurlijk onzin, weet ik, maar het voelt wel zo. Een lege pagina van een nieuw boek is opengeslagen en het is waarschijnlijk ook wel tegelijkertijd het laatste hoofdstuk. Dat voelt als spannend.

Gelukkig zag ik bij het eerste bezoek een groene specht, met zijn felrode pet, op het gras op zoek naar mieren. Volgens mij zag ik hem vriendelijk naar mij knikken. Het is maar wat je wilt zien natuurlijk maar ik weet het zeker. Het was een fraai welkom en een mooie eerste zin is geschreven; ‘we werden verwelkomd door een prachtige groene specht’.

Ook al duurt het verhuizen nog even, het nieuwe avontuur is begonnen!