ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Zonnegoud

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Als kerstballen in de kerstboom hangen ze in de struiken. Geen gewone maar gouden! In de tuin is het echt herfst en elke vondst met kleur maakt me blij en deze ontdekking zeker.

Niet een enkel bloemetje, nee her en der hangen de bolletjes mooi te zijn. Een majestueuze naam maakt het helemaal af; Buddleja weyeriana ‘Sungold‘. Een vlinderstruik. Een tuinfavoriet van mij! Bij de kweker moet ik altijd even naar ze kijken en kijken wordt dan kopen. Dat weet ik al op het moment dat ik besluit te gaan kijken…

In de tuin heb ik ze bij elkaar gezet en is er sprake van een heus vlinderstruikenlaantje. De ‘Sungold’ houdt het met meters voorsprong het langst vol. Tot in november zeker. Dus tuinbezitter, hierbij een gratis advies.

Het goud ligt voor het oprapen!