ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Nieuw bericht

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het is  zover en definitief. Ons huis is verkocht…

We hebben onze kopers ontmoet en dat stemt tot blijdschap. Met hun kinderen zijn we door de tuin gewandeld. Of moet ik zeggen gedanst? Ik voel terug het moment dat wij voor het eerst als nieuwe eigenaren door de tuin liepen. Een groot avontuur lag voor ons tweeëntwintig jaar geleden. 11.000m2 ter beschikking om die vorm te geven.

Een droom kwam uit. Hier kon ik een plek maken waar de natuur de hoofdrol zou gaan spelen. Verwachtingen en dromen werden overtroffen toen de ijsvogels hier ook kwam wonen en hun gezin stichtte. Ik hoor de plannen van de nieuwe eigenaren en moet glimlachen. Ik herken ze. Andere plannen maar hetzelfde verlangen hun eigen dromen te dromen en vorm te geven. Met de kinderen in de hoofdrollen.

Kan het beter?