ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Tuinbezoek

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. Foto Tine van den Berg

We zijn nog steeds lid van een tuinclub. Niet omdat we onze tuin nog langer openstellen maar omdat het leuke mensen zijn waar je bij wilt horen.

Aan het einde van een tuinjaar komen we bij elkaar om onze verhalen, ervaringen en trots te delen. Het is geen visvereniging waarbij de grootte van de dezelfde vis toeneemt naarmate de avond vordert. Gastvrouw Tine vertelt honderduit en trots over haar tuinbezoekers. Geen mensen maar dieren; egels! We hangen aan haar lippen. Ze vertelt waarmee ze de egels lokt en voedt.

Langzaam zakt mijn mond naar beneden als ik het recept hoor. Een Michelinsterren-restaurant verbleekt erbij… Op een drukke avond kunnen er zomaar negen komen dineren… Aan het eind van ons geweldig samenzijn stellen we vast dat we ons niet alleen verwonderen over de prachtige tuinen.

Nee, vooral ook over hun bezoekers!