ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Het was blafheet

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. Foto Laurens Overtoom.

Afgelopen week en weekend was het verzengend heet. De  vogels sparen hun energie en houden hun snavel. Het is alsof ze op vakantie zijn of dood van het dak zijn gevallen…

Geen van beiden ontdek ik al snel. Wat wel opvalt is dat bladeren van de bomen vallen… Twee vliegen in een klap! Daarmee wordt de behoefte aan water minder, er zijn geen bladeren om te voorzien van water, en kan het water ook niet verdampen uit de bladeren. Zo heeft de boom haar eigen noodplan en wordt het voor even herfst in de zomer.

Ik heb geen noodplan. Mijn tuinwerk viel voor even stil. Onze hond Maggie denkt er net zo over. Ze heeft met dit weer ook nog een warme bontjas aan. Ze heeft geen andere plannen vandaag dan alleen een aaitje ophalen bij de baas.

Dat is het wel voor vandaag…