ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Pindakaas???

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Parkinson is een veelkoppige draak. En eentje die niet stil blijft zitten! Talloze symptomen kun je er naar terugleiden.

Ik loop in een verkrampte houding te sloffen als een oude man. Handschrift is niet meer te ontcijferen, bloeddruk varieert van hoge toppen naar diepe dalen en zo kan ik gerust nog even doorgaan… Ik kom mezelf ook tegen in de tuin. Minder energie en kracht. Knap lastig.

Soms ontdek ik symptomen die ik soms al jaren heb en terug zijn te herleiden naar de draak. Zo werkt mijn reukvermogen nauwelijks. Daar heb ik al lang last van. Ik zie de rozen, de kamperfoelie en hoor mevrouw-Els snuiven en gnuiven maar ik ruik helemaal niets… Soms is het confronterend.

Ik zie de fantastische pindakaasplant maar wat ik ook doe, ik ruik zijn heerlijke pindakaasgeur niet, maar gelukkig geniet ik van wat ik wel kan!