ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Ruzie in aantocht??

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Een interessante middag staat voor de deur. Mijn jongste dochter en schoonzoon komen vanmiddag hun nieuwe grote, tweedehands, tent opzetten in onze tuin als test voor het ‘echte werk’ binnenkort.

Als (schoon)vader altijd een mooi moment om op gepaste afstand te zien hoe de relatie er voor staat. Daarvoor geldt het samen opzetten van een tent als lakmoesproef… Ik voorzie een gezond potje irritatie dat weliswaar in de familie wel altijd omgezet wordt in daverende humor. Volgens me-vrouw Els zie ik het te negatief in.

Ik merk op dat het samenspel tussen dochter en schoonzoon verbazingwekkend soepel verloopt, ook met tegenslag. Geen spetterende woordenwisselingen of miscommunicatie. Alleen maar blije gezichten en een perfecte tent.  Daar kwam ik niet voor. Maar tevreden ruim ik mijn stoel op.

Relatie is in topvorm, die kan tegen een stootje. Dat dan wel weer!