ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Jan

????????????????????????????????????

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. Foto Jan Stok!

Het is fijn om vakantieherinneringen op te halen. In je hoofd zit een doos vol van de mooiste. Het is fijn om na de vakantieperiode daar in te scharrelen. Vaak dienen de herinneringen zich zelf aan. Door een geur of een beeld wat je is bijgebleven. Heerlijk om je daar in onder te dompelen. Het zoet van de herinnering.

Ruim 45 jaar geleden gingen me-vrouw Els en ik met vrienden naar Ierland. Onvergetelijk. Vooral dat moment dat we achter een van stenen gestapeld muurtje gingen zitten met zicht op de zee.

Boven de zee zwermden grote witte vogels, naar later bleek Jan van Genten, zoekend daar beneden. Plots vouwden ze hun vleugels langs hun lijf en stortten als een steen in de zee op zoek naar vis. Een waterfontein wierp zich daarna op.

Om nooit meer te vergeten!