ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Getokkel in de tuin

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Mijn dochter is met haar man en kind op vakantie. Net als vorig jaar is ons adres de opvang voor haar leuke kipjes.

We zetten een ruime plek af waar ze naar hartenlust kunnen scharrelen. Maar niets voor niets, we rekenen op heerlijke verse eitjes, natuurlijk! Maar de opbrengst valt wat tegen. Eigenlijk zouden we graag zelf kippen willen hebben. Niets gaat er boven het zachte getokkel.

Dat gescharrel op je erf is geweldig. Eigenlijk plunderen ze gewoonweg de hele begroeiing. Kaalslag waar ze geweest zijn blijft achter. In oorlogstaal ‘de tactiek van de verschroeide aarde’. Maar de natuur is veerkrachtig en herstelt zich snel. Maggie, onze hond, vindt het gezelschap reuze gezellig. Als je haar kwijt bent weet je dat ze naar de kippen ligt te kijken net zoals wij dat vaak doen.

Kippen in de tuin, reuze gezellig!