ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Kroon op het werk…

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het mooie van het hebben van een tuin is dat de tuin een afspiegeling van de ziel wordt van de tuineigenaar.

Toen wij hier kwamen wonen was al duidelijk dat we een tuin voor ogen hadden die heel veel verschillende aantrekkelijke en veilige plekken zou bieden voor vogels, vlinders, lieveheersbeestjes en andere insecten. Hoe meer diversiteit in het groen des te meer verschillende diertjes en dieren.

Dat is geweldig gelukt en nog steeds verandert de tuin en komen er steeds weer andere dieren op bezoek en ons verrassen. Op een gegeven moment voegt de tuin zich herkenbaar naar mijn hand. Op dat moment besluiten we dat we tussen de borders een enorme rotonde zouden maken van het prachtige vrouwenmantel als een goudgele kroon.

Elk jaar richt het zich langzaam op en is begin juni letterlijk en figuurlijk een prachtige kroon op ons werk.