ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Oogverblindend geel!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

De bermen vullen zich met bloemen. Het is alsof een tovenaar langs het openbare groen is geweest.

Groen verdwijnt naar de achtergrond en geel verschijnt. Een totale metamorfose. Na het frisse voorjaarsgroen, dat de sombere wintertinten oplost, verschijnt nu massaal het geel. Waar je kijkt. De gele sterretjes van het speenkruid, de boterbloemen, de paardenbloemen, het koolzaad.

Sprake van enige bescheidenheid is er niet. Er is vooral héél véél geel. Niet ingetogen, nee, helgeel. Als de zon schijnt is het bijna oogverblindend. Niet hier en daar, nee, hele velden vol. De boterbloem gaat ons bloemenweiland snel geel kleuren. Als ik er een foto van wil maken weet ik al dat dit nauwelijks lukt. Teveel geel reflecteert enorm maar het is oogverblindend mooi. Geel en een stap verder wordt geel als het goud.

De gouden dagen staan te wachten voor onze deur!