ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Hebberigheid leid tot spijt!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Planten hebben voor tuinliefhebbers vaak een relatie met mooie herinneringen. Prachtige bloemen ontdekt tijdens een fijne vakantie bijvoorbeeld of gezien tijdens een prachtige wandeling op een  mooie zonnige dag. Voor altijd zullen ze de herinnering uit de vergetelheid trekken.

Mei is bij uitstek een maand waarop deze herinneringen worden geboren. Een enorm tapijt van blauwe hyacinten, witte anemonen of daslook ligt aan de voeten van de bomen. Zonlicht valt op de grond nog niet gehinderd door bladeren.  Dit zien leidt tot hebberigheid.

Dat wil ik ook in de tuin terwijl ik dondersgoed begrijp dat de veelheid iets zegt van de expansiedrift van de plant. Toch zetten we daslook neer in de tuin. Vanwege de herinnering maar ook de maagdelijk witte bloempjes, de geur van knoflook, eetbaarheid en massaliteit. De daslook woekert expansief.

Oef, dat vond ik toch zo mooi…