ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Innig verheugen

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

In de tuin zijn er voor mij een aantal terugkerende hoogtepunten. Ze komen maar je weet nog niet precies wanneer.

Soms wacht ik vol ongeduld. Maar als het dan gebeurt opent mijn hart zich. Een geluksgevoel overspoelt mij. De tuin staat vol cadeautjes maar nog wel ingepakt. Het kan niet meer lang duren. De knoppen zwellen.

Als eenmaal de zonne-uren toenemen en temperatuur stijgt is dat het startsignaal voor de tuin. Dat moment dat er een groene waas verschijnt… Eerst hier en daar maar dan kruipt het in alle gaten en hoeken van de tuin. Het voorjaar barst uit haar voegen. Ik ga lekker in de luwte van de stal op een bankje zitten met een kop koffie en kijk tevreden om mij heen.

En ik weet wat er nog allemaal komt en zit me daarover heerlijk te verkneukelen…