ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Aan de slag met z’n allen!

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

Het is spannend, zaterdag is de tuinwerkmiddag. Hoe zal dat gaan? In plaats van al het werk zelf doen moet ik het uit handen geven. Delegeren en aansturen. Een vak apart.

Ik heb er zin in. Het is ronduit geweldig om met een grote groep vrijwilligers (met zelfs een wachtlijst) een flinke slag tuinwerkzaamheden uit te voeren. In mijn hoofd verdeel ik het werk. Maak ik een lijstje met wat er zoal moet gebeuren en wie wat zou kunnen doen en wat juist niet. Heb ik wel werk genoeg? Bovenal hoop ik dat de mensen genieten om met elkaar intens in en met de natuur aan de slag te zijn.

Vogelgeluiden als begeleiding in een tuin die zich ontworstelt aan de winter met overal sneeuwklokjes. Ik zeg, daar niets aan doen! He, Ik ben al  met aansturen begonnen…