ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Helpen in de tuin

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

Soms loop ik plomp verloren rond in mijn tuin. Van plan om een klus te klaren maar die stap lijkt onoverbrugbaar. Ik mis de moed.

Ook kan ik tijdens een klus halverwege afhaken. Te veel of te zwaar… Morgen de rest. Iets dat ik absoluut in de twintig voorgaande tuinjaren niet van mezelf ken. Meneer P(arkison) zit mij dan danig in de weg. Andere dagen verras ik mezelf. Zie je wel ik kan het nog.

We zouden graag hier blijven wonen en voor een stukje van de tuin een bouwvergunning krijgen voor een klein geheel duurzaam huisje geheel gelijkvloers. Een kleine tuin die lang zelf te onderhouden is. Van de Gemeente krijgen we bericht dat dat geen optie is. Heel jammer. Ondertussen geniet ik van de aangeboden hulp van alle kanten voor de tuinwerkmiddag over twee weken. Genoeg voor een heleboel tuinwerk!

Ontroerend.