ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Kom helpen in de tuin

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden. 

Een tijdje terug werden we uitgenodigd voor een restaurantbezoek door dochter en schoonzoon. We kwamen bij verrassing naast een oud- voetbalmedespeler en zijn vrouw te zitten.

Leuk om mooie herinneringen op te halen want we hadden jarenlang voetbal samen gespeeld, fanatiek en met heerlijke voetbalhumor. Bij het weggaan overrompelde hij mij met de mededeling dat ik hem voor grote tuinklussen altijd om hulp kon vragen. Hij wist niets van het bezoek van meneer Parkinson aan mij.

Wat een liefdevol gebaar. Na de snoei van een enorme haag stond hij er om het snoeisel te helpen afvoeren. Na deze mooie ervaring een stimulans op zoek te gaan naar een paar tuinhulpvrijwilligers die mij een middag willen komen helpen in de tuin.

Meld je aan via mailadres [email protected] om zaterdagmiddag 4 maart van 13.30 tot 16.30 uur samen (heerlijk) onkruidsteken, oude materialen snoeien en afvoeren.