ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Familie fazant

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het is een voorrecht om tegenover het bos te wonen. De kans dat je vogels vanuit het bos op bezoek krijgt is groot.

Voor een vogel houdt het bos niet op bij de ingang of andermans tuin. Zo krijg ik bijvoorbeeld de havik en sperwer, de bos- en ransuilen op bezoek. Nu gezin fazant, ouders  met vijf jongen. Schattig. Zonder dat bos was de kans veel kleiner dus ben ik dankbaar. Maar niet altijd…

Laatst stond ik in de tuin te werken toen er recht op mij een angstige haas kwam aan lopen. Hij verdween zoals hij kwam. Veel later verschenen er twee jachthonden in opgewonden toestand. Regelmatig is er een loslopende hond in mijn tuin. Jagend uit het bos of geschrokken van een andere hond. Baasjes horen hun hond onder áppel te hebben of anders aangelijnd.

Ik ben gek op mijn familie fazant!