ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Op zoektocht

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het voorjaar bijt de winter in haar staart. We zijn nog niet van de winter af maar mijn blik is wel naar voren gericht.

Ik ben op zoek naar de eerste vroege bloeiers en knoppen. Verspreid met grote afstand van elkaar. Met zoeken wordt ook zoeken bedoeld! Bij de boom- en struikknoppen is dat nog het meest aan de hand. Hoogtepunt is het minuscuul kleine karmijnrode bloempje van de hazelaar. Zo  klein als het is zo groot is de vreugde bij de eerste vondst.

Als vanzelf loop ik naar de knoppen van de magnolia. Alsof ze een bontjas aanhebben, je zou zelf naar de warmte daaronder verlangen. Daar de eerste rode bloempjes in het longkruid. Natuurlijk staan her en der de sneeuwklokjes in bloei en de eerste hyacinten openen hun gele jas.

Wat fijn om op zoektocht in de tuin te zijn!