ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Vier jaargetijden

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.Op de televisie zie je het wel eens. Winter in tropische sferen. Geen sneeuwpop maar zwembroek.

Weliswaar hebben we hier geen echte intens koude winters met een meter sneeuw. We pakken nog wel een nachtvorstje mee en soms een laagje sneeuw. De tuin verandert intens. In zomer groen en winter grauw. Kleur lijkt door de vele regen overal afgespoeld. Hier en daar een late of vroege bloem. Kleur op het baldadige af. Bijvoorbeeld de prachtige toverhazelaar…

Er wordt een hoop op het winterweer gemopperd. Maar laten we blij zijn met winterweer. Ik vind de verschillende jaargetijden geweldig. Kerst in je korte broek, hmmm… De verandering van de seizoenen brengt steeds iets anders. De voortgang van de tijd wordt gevolgd door steeds een andere, nieuwe ervaring, beleving, verwondering en schoonheid.

Laat het maar flink blijven afwisselen!