ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Dagelijks portie verwondering

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Als ik dit schrijf is het naargeestig weer. Waterkoud en een straffe bries.

Geen vogel waagt zich aan een lied en dat begrijp ik. Er valt weinig te jubelen. De tuin is drassig en overal ligt blad. Me-vrouw Els is al dagen niet in de tuin geweest maar dat zal mij niet gebeuren. Er is altijd iets te beleven of te ontdekken.

Onze bordercollie Maggie heeft mijn plan om naar buiten te gaan al bijna eerder door dan ik het zelf verzin. Het regent inmiddels en me-vrouw Els schudt haar hoofd. Ja niets houdt mijn dagelijkse rondgang door de tuin tegen. Altijd weer op zoek naar het dagelijkse portie verwondering en geluk.

Om op deze dagen richting buitendeur te komen heb je wel een hond nodig of een sterke wil. Het meest helpt als je beiden hebt!