ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Bewegend blad

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Vanaf tweeduizendzestien hoor ik vaak dat de merelziekte veel slachtoffers maakt. De tuinen worden er stil van.

Veel mensen houden van het heldere zingen van de merel. Inmiddels lijkt het ergste achter de rug. De merel  is in ieder geval  in mijn tuin weer op volle sterkte. In één oogopslag tel ik vijf mannetje merels op het gras. Ze zijn weinig verdraagzaam en jagen elkaar steeds een meter verder.

De tuin is groot genoeg om de ruimte gezamenlijk te verdelen maar dat delen lukt ons als mensen ook al niet… Het bijzondere vind ik dat de merel maakt dat de tuin beweegt. Op zoek naar voedsel werpt ze gevallen blad op. Overal beweegt het blad alsof het leeft.

Ik hark het grasverstikkende blad op een hoop maar de merel maakt dat er geen harken tegenaan is!