ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Onrustige jaarwisseling

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het zijn geen vrolijke tijden… Het is alsof er steeds weer een nieuwe wolk verschijnt en die daarmee het licht verder uitvlakt.

Een ellendige oorlog in de Oekraïne, natuurrampen, klimaatverandering, energiecrisis en politieke wanorde in Nederland. Nieuwe politieke partijen waarbij elke vorm van liefde ontbreekt. Tegenover al deze onrust en angstige ontwikkelingen is de natuur een heerlijk rustpunt. Geen onzekerheid. De natuur is voorspelbaarheid.

Bomen en planten vallen in hun groei ’s winters stil en zullen weer gaan groeien in het voorjaar. Na de winter komt het voorjaar, de zomer en de herfst. Daarna zal opnieuw de winter komen. De natuur is betrouwbaar. In deze tijd is dat wat we nodig hebben. Onzekerheid is er genoeg maar het is fijn te zien dat de natuur aan al het leed voorbij gaat en de vogels zullen, wat er ook gebeurt, weer in het voorjaar zingen!