ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Dé kerstkaartvogel

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Het leuke van het werken in de tuin in de kou is dat je gezelschap krijgt van het roodborstje.

Op nog geen dertig centimeter afstand pikt ze wormpjes die door mijn ‘woelactiviteiten’ uit de grond komen. Ze doet dat razendsnel om daarna op een meter verderop alert op haar tak plaats te nemen. De volgende duikvlucht volgt en raak!

Haar bruine-zwarte kraaloogjes doen mij smelten. Je moet wel verliefd worden als ze je met een schuin kopje aankijkt. Het heloranje borstje brengt kleur in de sombere omgeving. En als het sneeuwt is dat nog mooier. Het roodborstje lijkt door haar geringe afstand vriendschap met me te willen sluiten. En ik wil niets liever…

Dat ik niet de enige ben die de liefde aan de roodborst verklaar blijkt uit alle kerstkaarten waarop ze verschijnt. Ze is zonder twijfel dé kerstkaartvogel!