ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Wintertuin en -licht

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Steeds vroeger wordt het donker. Het licht verdwijnt en de schemering neemt de plek in. Steeds minder lijken de details in de natuur te zien.

In de wijken verschijnt de kerstverlichting. Niet zo vreemd. Licht is het symbool van leven. Zeker in deze kerstijd. Kaarsen gaan aan en strooien met een hoopvol licht. De natuur wordt binnen gehaald. De kerstboom wordt versierd met lichtjes. De donkerte wordt buitengesloten met het sluiten van de gordijnen.

Maar wacht nog even. Het is alleszins de moeite om juist nu door de tuin te wandelen en rond te kijken. Overal staan uitgebloeide planten die het aanzien waard zijn. Juist nu. Kleur is verdwenen en oog voor het detail is verschenen. Kijk je ogen uit! Er is beslist meer te zien dan alleen de kerstboom binnen.

Dus vooruit, speuren in de wintertuin!