ZinTUIgeN is de mooiste tuin van Noord Holland. Eén hectare vol prachtige natuur.

Seizoenen

Nooit genoeg?

In Natuurgekwetter vertelt Cees Verkerke over belevenissen in zijn prachtige tuin. Kleine verhalen van maximaal 140 woorden.

Dan heb je een enorme tuin vol met bloemen en planten… Je zou denken ‘zo is het wel genoeg’.

Me-vrouw Els denkt daar anders over. Naast de borders vol met planten, ze hangen zelfs zomers ruim over het zandpad er naast, lijkt mevrouw-Els onverzadigbaar in het verlangen naar nog mee plantsoorten… Ik kan vertellen dat het onderhoud gerust een serieuze klus is. Dus ‘keep it simple’ is mijn adagio.

Me-vrouw Els heeft zo haar eigen regels. Ze zet in de tuin ook nog eens terracottavazen gevuld met planten bij. En ik kan u vertellen, die kunnen loodzwaar zijn. In het late voorjaar moeten deze naar buiten en ’s winters weer naar binnen. U raadt al wie die loodzware lellebellen van een potten binnen moet  zetten tegen de dreigende vorst en voor noodzakelijke onderhoud. Klagen? Mij hoor je niet…

Ik zou trouwens niet durven.